Luchtfoto’s werken beter

Zeeland - Voor de derde keer dit groeiseizoen vloog donderdag een vliegtuig over de aardappelpercelen van de deelnemers aan het Zeeuwse project Akkerbouw 2.0 Hightech Sensing.
Onder het vliegtuig hangt een camera die heel nauwkeurig foto’s maakt van de gewassen. Vorig jaar werden de percelen gescand, maar dat gaf te veel onscherpte bij trillingen van het vliegtuig. De foto’s zijn veel nauwkeuriger, constateerden de 48 deelnemers woensdag op een bijeenkomst in Colijnsplaat.
Vorig jaar kregen de deelnemers bij de vluchtgegevens van de percelen ook een stikstofadvies. Maar dat is nog een stap te ver, legt projectleider John Bal van ZLTO uit, omdat verschillen op een perceel veel meer oorzaken kunnen hebben dan te veel of te weinig stikstof.
Deelnemers gebruiken de informatie nu vooral als achtergrond-informatie of om betere taakkaarten te maken van de percelen. ‘Het is een tussenstap naar een systeem waar alle informatie in een taakkaart wordt verwerkt’, legt Bal uit.
De drie initiatiefnemers ZLTO, ZAJK en DLV Plant zijn daarom al bezig met een vervolg van het tweejarige project, dat dit jaar afloopt.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer