‘LTO Noord: gezond en stabiel’

‘Ik ga de mensen missen.’ Met die woorden sloot voorzitter Siem Jan Schenk zijn laatste ledenraad van LTO Noord af. In zijn openingswoord blikte hij kort terug en vooruit.

Netty Wakker‘Vandaag kijken we naar een gezond en stabiel LTO Noord, een organisatie die volop in beweging is en die in deze roerige tijden de belangen van boeren en tuinders in Nederland goed behartigt’, stelde Schenk donderdagmorgen op de ledenraad in Putten.
‘Dat neemt niet weg dat er in de afgelopen jaren veel is gebeurd. Met name de reorganisatie van de werkorganisatie heeft de nodige consequenties gehad, zowel voor mensen als voor de manier waarop we de belangenbehartiging doen binnen de werkorganisatie. Dat geeft spanning, maar op dit moment staat er een vereniging die vanuit deskundigheid en inhoudelijke kennis heel goed in staat is de belangen van haar leden te behartigen’, aldus Schenk.
Belangenbehartiging blijft hard werken en balanceren. De Programmatische Aanpak Stikstof (PAS) en de melkveewet zijn twee onderwerpen waarbij het verschil in belangen tussen sectoren en regio’s kunnen oplopen. ‘Dat vraagt deskundigheid van onze bestuurders en besturen om mensen en belangen bij elkaar te brengen en oplossingen te vinden die werken’, zei Schenk, die eind augustus vertrekt.
De procedure voor het vinden van een nieuwe voorzitter werd in de ledenraad toegelicht. Tevens keurde de ledenraad de jaarrekening voorlopig goed.

Professionele ontwikkeling

Bestuurlijke ontwikkeling werd ook besproken. Een noodzaak volgens Schenk om aan te haken bij de ontwikkelingen in de wereld. ‘Het is de taak van LTO Noord om te zorgen voor professionalisering van het bestuurlijk kader door maatwerk te bieden in de inhoudelijke en professionele ontwikkeling van bestuurders. Dit doen we in onze LTO Noord-academie.’
Spreker was dijkgraaf Roelof Bleker van waterschap Rivierenland. Hij ging in op het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer. Daar is scepsis over. ‘Is het een tactische zet van boeren en tuinders om regelgeving af te wenden?’, verwoordde hij een vraag die leeft. ‘De kwaliteit van projecten zal bewijzen of dit lukt.’

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer