Als er geen tijd of aandacht meer is voor elkaar en je er samen niet uit kunt komen

Uit het leven gegrepen: een fictieve situatie, gebaseerd op ervaringen van de sociaal werkers van ZLTO.


‘Waarom ga je niet bij de koeien slapen? Daar geef je meer om dan om mij!’ bijt ze hem toe. ‘Jij ook altijd!’ bromt hij terug en stapt in bed. En daar liggen ze dan, met de ruggen naar elkaar toe. Een meter niemandsland er tussenin. Hij kan de slaap niet vatten en ligt te piekeren over hoe hij het werk allemaal gedaan moet krijgen, dat er een paar koeien moeten kalveren en het gras op tijd van het land moet. Ze begrijpt toch wel dat hij nu weinig tijd heeft voor haar en de kinderen?
Zij kan de slaap niet pakken en ligt te piekeren dat ze zich er vaak alleen voor voelt staan met de kinderen en het huishouden, dat ze toch ook haar werk heeft voor drie dagen op een administratiekantoor, dat dat geld toch nodig is voor het huishouden en dat er in de weekeinden ook al geen tijd meer is om samen dingen te doen.
Wat had ze graag met vriendinnen mee willen gaan naar Eindhoven, gezellig een hapje eten en daarna naar Guus Meeuwis. Maar nee, hij had natuurlijk weer geen tijd om op de kinderen te letten. Hoe lang was het geleden dat ze moe en voldaan in elkaars armen in slaap vielen? Waar was de tijd gebleven dat ze alleen maar in elkaars ogen hoefden te kijken om te lachen?
Hij weet dat ze haar best doet om alles goed te laten lopen. En zij weet dat hij veel werk om handen heeft. Maar soms is het allemaal te veel en te weinig samen.
‘s Morgens maakt hij haar wakker met ontbijt op bed. Hij denkt echt wel aan haar, zegt hij wat schuchter. Zondag gaan ze met de kinderen iets leuks doen, belooft hij. ‘Ik hou ook van jou’, zegt ze. Dat ze nu een uur vroeger wakker is, zegt ze maar niet. Het voelt weer goed.
Is deze situatie herkenbaar? Mocht u er samen niet uitkomen, dan is het mogelijk om in gesprek te gaan met een van de sociaal werkers van ZLTO.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer