Wetterskip+wil+door+met+project+Mozambique
Nieuws
© NVT

Wetterskip wil door met project Mozambique

Wetterskip Fryslân stelt voor de komende twee jaar nog € 300.000 beschikbaar voor het project Schoon Water voor Mozambique.

Provinciale Staten besluiten na de zomer over de bijdrage van de provincie Fryslân, die opgenomen is in de uitvoeringsagenda van Gedeputeerde Staten.

Met het extra geld kan het project ook in de noordelijke steden van het Afrikaanse land worden uitgerold. Daarnaast moeten de komende
jaren vooral gebruikt worden om de kennis en ervaring aan zowel de nationale, als ook de regionale overheden in Mozambique over te dragen.

'We hebben veel effect bereikt. Op meer dan 110 scholen zijn voor ca. 120.000 kinderen toiletvoorzieningen gebouwd', aldus dijkgraaf Paul van Erkelens.

Dit is met veel aandacht voor duurzaam beheer en onderhoud gedaan. Hierbij is ook rekening gehouden met de wijze van inzameling van zowel vast vuil, als afvalwater; inmiddels zijn de eerste stappen gezet in afvalwaterbehandeling en hergebruik na compostering.

Van Erkelens: 'Als het project met twee jaar wordt verlengd, kunnen we het bovendien ook nog in de noordelijke steden afmaken.'

Weer

 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
 • Maandag
  6° / 3°
  70 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  70 %
Meer weer