Tien waterschapspartijen in Friesland

Aan de verkiezingen voor het nieuwe algemeen bestuur van Wetterskip Fryslân nemen tien partijen deel.

Tien+waterschapspartijen+in+Friesland
© NVT

Naast de zittende partijen, CDA, ChristenUnie, FNP, Lagere Lasten Burger, PvdA, VVD, Bedrijf Boer en Burger (voorheen: Werk aan Water) en Water Natuurlijk, hebben de Partij voor de Dieren en 50PLUS zich aangemeld.

De partijen konden tot en met uiterlijk 2 februari hun kandidatenlijsten indienen bij het centraal stembureau van Wetterskip Fryslân.

Kandidatenlijst

Deze week wordt onderzocht of de kandidatenlijsten aan alle geldende vereisten voldoen. Op vrijdag 6 februari stelt het centraal stembureau de kandidatenlijsten definitief vast.

Het algemeen bestuur bestaat uit 25 leden. Achttien leden (ingezetenen) worden gekozen door middel van directe verkiezingen.

LTO Noord

De andere zeven leden worden benoemd door belangenorganisaties zoals LTO Noord, de Nederlandse Melkveehoudersvakbond, de Nederlandse Akkerbouwvakbond regio Noord, het Bosschap en de Kamer van Koophandel.

De verkiezingen voor het algemeen bestuur vinden plaats op woensdag 18 maart 2015. De verkiezingen vinden gelijktijdig plaats met de verkiezingen voor Provinciale Staten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  24° / 17°
  75 %
 • Maandag
  23° / 14°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 17°
  50 %
Meer weer