Natuurbeheer in NNN ook na 2022

Noord-Hollandse boeren kunnen ook na 2022 doorgaan met agrarisch natuurbeheer in het Nationaal Natuur Netwerk (NNN) als er een doorlopend pachtcontract ligt. Dat is afgesproken tijdens het debat in de Staten over natuurbeheerplan 2016.

Natuurbeheer+in+NNN+ook+na+2022
© Dick Breddels

Veel boeren hebben hun land verkocht aan de overheid om het NNN te realiseren. Velen hebben daarna het land weer terug gepacht en doen sindsdien aan agrarisch natuurbeheer. De provincie heeft bepaald dat agrarisch natuurbeheer binnen het NNN na 2022 niet meer gesubsidieerd wordt.

Boeren moeten uiterlijk 2027 overgaan naar volledig natuurbeheer. CDA'er Willemien Koning heeft door gedeputeerde Tjeerd Talsma toegezegd gekregen dat de bestaande pachtcontracten voor agrarisch natuurbeheer gerespecteerd worden als die doorlopen tot na 2022.

Koning: 'Ik ben blij met deze toezegging. Ik weet echter ook dat voor de boeren wiens contract wel afloopt, het overschakelen naar volledig natuurbeheer problemen oplevert. In voorbereiding op de behandeling van het natuurbeheerplan 2017, zal ik hier nader naar kijken en in overleg treden met boeren in dit gebied.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  24° / 17°
  75 %
 • Maandag
  23° / 14°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 17°
  50 %
Meer weer