Termijnmarkt+stijgt+naar+23+euro
Nieuws
© Marcel Bekken

Termijnmarkt stijgt naar 23 euro

De notering voor fritesaardappelen van de nieuwe oogst op levering in april 2016 is gisteren gestegen naar 23 euro per 100 kilo.

Na een terugval begin vorige week is de notering van het aprilcontract 2016 de laatste dagen weer fors gestegen.

Volgens De Vries & Westermann blijft de koopbelangstelling voor termijncontracten hoog ondanks de neerslag van het vorige weekend. Ook is het aanbod van contracten weer gestegen ten opzichte van een week geleden.

Toename fritesexport

De Vries & Westermann wijst erop dat de totale fritesexport van de EU5-landen de afgelopen twaalf maanden met 5 procent is gestegen naar 4,08 miljoen ton. Vooral de export naar bestemmingen buiten de EU nam toe met 20 procent tot bijna 1 miljoen ton frites.

Weer

 • Zondag
  20° / 7°
  10 %
 • Maandag
  22° / 8°
  10 %
 • Dinsdag
  21° / 14°
  70 %
Meer weer