Afwikkeling+junicontract+op+6%2C70+euro
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Afwikkeling junicontract op 6,70 euro

Op de termijnmarkt voor fritesaardappelen is deze week het junicontract gesloten op 6,70 euro per 100 kilo.

De laatste cashsettlementprijs laat daarmee een stijging zien van 1,10 euro ten opzichte van vorige week. Analisten omschrijven de stemming op de aardappelmarkt inmiddels als vast.

Notering LNCN

LNCN noteerde gisteren in Emmeloord de fritesaardappelen voor verwerking in Nederland, België en Duitsland op 5,50 tot 9 euro per 100 kilo. Dat is een gemiddelde stijging van 1,63 euro. De fritesnotering voor overige bestemmingen werd vastgesteld op 8 tot 10 euro per 100 kilo.

Beursmakelaar De Vries & Westermann meldt in de Aardappelen update dat de Duitse AMI-notering deze week steeg met 2,40 tot 8,50 euro per 100 kilo. Belgapom verhoogde vrijdag de notering voor fritesgeschikte Bintjes van 5 naar 7 euro per 100 kilo.

Agria's duur

Insiders melden dat met name voor Agria's van goede kwaliteit die ook geschikt zijn voor de schillerij op dit moment prijzen geboden worden tot 15 euro. Het betreft dan met name aardappelen uit kisten. Losgestorte Agria's hebben veelal problemen met drukplekken.

De noteringen van fritesaardappelen voor de komende oogst profiteren van de afloop van het lopende seizoen. De notering op het aprilcontract 2016 steeg deze week op de termijnmarkt naar een niveau van 17,50 euro per 100 kilo en zelfs hoger.

Weer

 • Zaterdag
  13° / -1°
  10 %
 • Zondag
  12° / 1°
  10 %
 • Maandag
  14° / 0°
  10 %
Meer weer