G-Force en Hunter imponeren

De dochtergroepenpresentatie vorige week zaterdag tijdens de CRV Koe-Expo in Den Bosch liet een aantal sterke dochtergroepen zien. Vooral G-Force en Hunter wisten te imponeren met goede groepen. Ook de meer boerenkoe Stellando liet een prima indruk achter.

Pieter StokkermansDe groep van G-Force bestond uit grote koeien die hoog op de benen lopen en zijn voorzien van vast aangehechte uiers. Wel ogen ze wat smal in de voorhand. Het beenwerk van de dieren is prima. Ook Camion van de Peul liet een goede groep zien. De balkerige, langgerekte koeien hebben iets royale uiers. Ze zijn een tikkeltje week in de bovenbouw.
Na de dochtergroepenpresentatie van december, tijdens de HHH-show in Zwolle, hebben de dochters van Hunter zich goed doorontwikkeld. De vorige keer oogden de vaarzen een tikkeltje licht. Deze uniforme groep dochters bestaat uit koeien met veel lengte en een droog beenwerk; koeien met rastype.
Gelet op de cijfers vallen de dochters, zoals vaker bij dochtergroepen, mee qua beenwerk en frame: de minst sterke bovenbalkkenmerken.
De groep van de stier Batenburg G Stellando bestond uit niet te grote vaarzen met over het algemeen vast aangehechte uiers, vooral achter. Voor zijn ze hier en daar aan de losse kant. De koeien beschikken over lengte en licht hellende kruisen. Het beenwerk haalt de hoge score van 114 niet. Het is hier en daar wat vol.
Bij de dochters de roodbonte Reality vallen de vast aangehechte uiers op. De vaarzen zijn voorzien van beste frames en uiers met veel bodemvrijheid. De dieren hebben verder veel lengte in het kruis. De Rozello-dochters zijn eveneens zeer best geuierd. De grote, lange en best ontwikkelde vaarzen beschikken over iets grof beenwerk.
De groep van Atlantic viel een tikje tegen, zeker ook omdat hiervan veel dochters aan de melk zijn. De groep beschikt echter wel over goed beenwerk en goede uiers. Wel zouden de dieren wat meer wigvorm mogen vertonen.

Buitenbeentjes

Naast dochters van Holstein-stieren was er een groep van kruislingen met de MRIJ-stier Rivaal, net als een wisselende groep dochters van kruislingen met Fleckvieh-stieren.
De groep van Rivaal wist iets meer te imponeren. Sterke koeien, waarbij de niet te royale uiers naar het einde van de groep toe een tikkeltje vaster aangehecht kunnen worden. Verder zijn de koeien voorzien van brede kruisen en goede benen, ook in gebruik.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer