Lintje voor Rini Smits

‘Ik ben zeer verguld. Ongelooflijk. Als ik terugkijk, zie ik het als iets heel bijzonders.’ Rini Smits, coördinator terreinbeheer en biotoopconsulent bij SBNL, is nog onder de indruk van de Koninklijke onderscheiding, die hij op 24 april kreeg uitgereikt. Hij ontving de versierselen die horen bij de orde van Lid van Oranje Nassau. Met trots draagt hij hem op zijn colbertje.

De toekenning was een totale verrassing voor Rini Smits. ‘Ik wist van toeten noch blazen. Het overviel me.’ Met een verbaasde blik kwam hij zijn eigen tuin in stappen. Al snel maakte die verbazing plaats voor een vrolijke glimlach.
Niet alleen de uitreiking was voor hem bijzonder, dat waren ook de tientallen felicitaties en reacties die binnenkwamen van kennissen, vrijwilligers, bestuursleden en anderen.

Bijen en wildbeheer

Rini Smits kreeg de Koninklijke onderscheiding vanwege zijn vele maatschappelijke verdiensten, die vooral op het terrein van wildbeheer en bijenhouderij liggen. Sinds 1991 is Rini Smits in zijn woonplaats voorzitter van de Wildbeheereenheid
Nistelrode. Van daaruit is hij medeorganisator van de natuurschoonmaakdagen en is hij lid van de gemeentelijke adviesgroep Flora en Fauna. Reewild is voor hem een belangrijk aspect. Hij is bestuurslid van de Vereniging Het Reewild regio Oost Brabant, organiseert de jaarlijkse reewildtellingen en regelt mede de reewildpopulatie. Ook bekommert Rini Smits zich om valwild. Al 20 jaar coördineert hij het reewildbeheer en het valwild in Nistelrode en omgeving. Vanaf 2010 was hij oprichter en voorzitter van de Stichting Afhandeling &
Monitoring Fauna-aanrijdingen.
Ook bij de Bijenhouderijvereniging Sint Ambrosius is hij al
40 jaar actief, o.a. enkele jaren als penningmeester en voorzitter. Hij draagt mede zorg voor de jaarlijkse bijenmarkt in Nistelrode en het onderhoud van de bijen- en vlinderweide. Verder was Rini Smits 30 jaar acoliet in de Heilige Lambertuskerk, penningmeester bij de vogelvereniging Vogelvreugd en vrijwilliger bij de EHBO.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer