Impuls van 75.000 euro voor natuur, landschap en erfgoed

Het particulier en agrarisch natuur- en landschapsbeheer en erfgoed in Overijssel en Gelderland krijgt dankzij SBNL opnieuw een flinke financiële impuls. Het bestuur van SBNL heeft daarvoor een bedrag van 75.000 euro vrij gemaakt uit het Baron en Baronnesse Van Hemert tot Dingshof – Coldeweij Fonds. Ook zette het bestuur alvast wat geld opzij om ook in de komende jaren projecten te kunnen steunen.

Het is voor het derde achtereenvolgende jaar dat SBNL een uitkering uit het Fonds doet. De eerste maal was er een ton
beschikbaar, vorig jaar 20.000 en dit keer 75.000 euro.
Dat heeft te maken met het financiële resultaat dat SBNL behaalt met het vermogen dat baronesse Dietje van Hemert
tot Dingshof – Coldeweij uit Lochem heeft nagelaten.
Dat vermogen moet waardevast in stand blijven. Het resultaat daarboven komt ten goede aan “de schoonheid van de natuur en de historie van het platteland in Oost Nederland”, zoals de baronesse het in haar testament ruim omschreef. Wat Oost Nederland betreft gaat het om precies te zijn over Overijssel en het gedeelte van Gelderland ten oosten van de IJssel:
de Achterhoek en de Liemers.

Aanvragen

SBNL roept belangstellenden op om een voorstel in te dienen voor een uitkering uit het Fonds. Daarvoor is bij SBNL een aanvraagformulier beschikbaar zowel schriftelijk als
digitaal. Op de website van SBNL – www.sbnl.nl – is te zien tot wanneer aanvragen mogelijk is en wat de voorwaarden zijn. Particulieren, agrarische natuurverenigingen, natuurorganisaties, scholen, historische verenigingen, iedereen kan een aanvraag indienen. Een voorkeur gaat uit naar projecten die vernieuwend zijn, een voorbeeld zijn voor anderen en waarbij betrokkenheid van vrijwilligers een belangrijk punt is.
Een uitkeringscommissie beoordeelt de aanvragen en doet een voorstel aan het bestuur om projecten toe te wijzen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
Meer weer