Ideeën voor activiteiten

De ZLTO Onderwerpenbeurs biedt veehouderijbestuurders van ZLTO-afdelingen, studieclubs, andere ondernemersgroepen en AJK’s in één avond veel inspiratie voor het organiseren van hun bijeenkomsten in het komende seizoen. Bovendien is de beurs een netwerkbijeenkomst bij uitstek.

De Onderwerpenbeurs is dit jaar op donderdag 25 juni, om 19.30 uur in het ZLTO-verenigingsgebouw in Den Bosch. Die avond staan zo’n veertig standhouders gereed om bestuurders ideeën te geven voor de invulling van hun jaarprogramma. Ze kunnen dan contacten leggen, inspiratie opdoen en collega’s en ZLTO-bestuurders spreken van de veehouderijvakgroepen.
Bovendien krijgen de bezoekers dan de gids met ervaringen van groepen in het afgelopen jaar met activiteiten waar standhouders een bijdrage aan leverden.
De standhouders vormen een doorsnede van de bedrijven en organisaties waar veehouders op hun bedrijf mee te maken hebben, legt Jos Peerlings uit. Hij is specialist Dier bij ZLTO.
ZLTO staat zelf op de beurs met drie stands, met een aanbod van bedrijfsadviseurs, van adviseurs vastgoed en bouwzaken en met het jongerenprogramma.

Visitekaartje

‘Het is voor veel bestuurders niet altijd duidelijk wat ZLTO zelf te bieden heeft’, legt Peerlings uit. ‘Daarom willen bij op de Onderwerpenbeurs ook ons eigen visitekaartje afgeven.’
Volgens de specialist Dier houden de besturen steeds vaker een activiteit samen met bedrijven of organisaties die op de beurs staan. Dat is een andere aanpak dan wanneer een bestuur een activiteit organiseert en daarvoor een spreker uitnodigt. Veel bedrijven en organisaties staan open voor zo’n aanpak, is zijn ervaring.
Een van de nieuwe standhouders is Judith Verbruggen van JV-events. Haar bedrijf organiseert agrarische studiereizen en andere activiteiten, zoals open dagen. Ze runde met haar man vier jaar in Italië een varkenshouderij voor een Italiaanse eigenaar. Die ervaring kwam goed van pas bij de start van haar bedrijf. Inmiddels heeft ze agrarische studiereizen georganiseerd naar tal van Europese landen.
Waarom staat Verbruggen op de Onderwerpenbeurs? ‘Vorig jaar was ik bezoeker’, vertelt ze. ‘Ik dacht: ‘Dat is precies mijn doelgroep hier.’’
Uit evaluaties blijkt dat eigenlijk alle bezoekers de beurs van toegevoegde waarde vinden voor het samenstellen van hun jaarprogramma.
Peerlings wil nog wel een oproep doen. Onder de bezoekers zijn nog relatief weinig vertegenwoordigers van rundveestudieclubs. ‘Die zouden nog wel wat meer mogen komen.’

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer