HZPC%3A+uitbetaling+28%2C81+euro+voor+pootgoed
Nieuws
© Persbureau Noordoost

HZPC: uitbetaling 28,81 euro voor pootgoed

HZPC Holland betaalt zijn pootgoedtelers in de Nederlandse pool 28,81 euro per 100 kilo over oogst 2014.

Deze definitieve uitbetalingsprijs ligt 4,8 procent boven de prognoseprijs van 27,50 euro die HZPC begin maart van dit jaar bekend maakte.

Overzeese handel

De lage consumptieaardappelprijzen in Europa die duidelijk achterblijven bij voorgaande jaren, drukken ook de pootgoedprijs. Dit effect wordt volgens HZPC voor een deel gecompenseerd door de overzeese handel, die dit jaar opnieuw goed is verlopen.

De gemiddelde prijs over alle rassen en klassen S tot en met A komt uit op 28,81 euro per 100 kilo. Naast de uitbetalingsprijs, ontvangen de telers vergoedingen voor het opslaan en voor het opzakken van de aardappelen.

Oogst iets boven gemiddeld

De gemiddelde hectareopbrengsten over alle telers in Nederland waren iets boven het meerjarige gemiddelde. De aangesloten telers realiseren over oogst 2014 een gemiddelde financiële opbrengst, meldt HZPC.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  22° / 9°
  10 %
 • Zaterdag
  18° / 8°
  20 %
 • Zondag
  19° / 10°
  40 %
Meer weer