Bedrijf verkoopt afgekeurd paardenvlees

Een Nederlands bedrijf heeft afgekeurd paardenvlees verkocht. Bij de Europese actie gisteren tegen fraude met paardenvlees, is ook een inval gedaan bij een bedrijf in Limburg. Dat meldt het ANP.

Bedrijf+verkoopt+afgekeurd+paardenvlees
© Nieuwe Oogst

Volgens het Openbaar Ministerie heeft het bedrijf paardenpaspoorten vervalst. Daardoor zijn paarden die niet door consumenten gegeten mochten worden toch in de schappen gekomen.

De paarden waren behandeld met medicijnen en mochten daarom niet als consumptievlees worden verkocht. Tientallen afgekeurde paarden zouden daardoor op de markt zijn gekomen.

In een paardenpaspoort moet worden vermeld als een paard medicijnen heeft gehad, maar het bedrijf uit Limburg zou paspoorten hebben geleverd waar die gegevens uit verwijderd waren. De eigenaar zou zelf op markten ongeschikte paarden hebben opgekocht.

Bankrekening

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft beslag gelegd op de administratie van het bedrijf, een huis, voertuigen en bankrekeningen. 'Want misdaad mag niet lonen', zegt het Openbaar Ministerie.

Het is niet duidelijk in welke Limburgse plaats het bedrijf gevestigd is. Bij de actie van gisteren zijn in verscheidene Europese landen 26 mensen opgepakt. Het onderzoek naar de illegale vleeshandel begon in november 2012 in België en breidde uit naar onder meer Nederland, Ierland en Frankrijk.

ANP

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    17° / 8°
    20 %
  • Donderdag
    13° / 7°
    20 %
  • Vrijdag
    12° / 7°
    70 %
Meer weer