Hollandse+Delta%3A+boer+meld+beregening
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Hollandse Delta: boer meld beregening

Het Waterschap Hollandse Delta vraagt agrariërs die willen beregenen om dit te melden. De afgelopen weken heeft het weinig geregend. Dit gebrek aan neerslag heeft nu nog geen gevolgen voor de waterpeilen in de sloten in het werkgebied van waterschap Hollandse Delta.

Het waterschap houdt rekening met beregeningsinstallaties en vraagt agrariërs daarom te melden wanneer zij hun gewassen gaan beregenen.

Waterschap Hollandse Delta kan dan rekening houden met de wateraanvoer. Het kan wel enige tijd duren voor het aangevoerde water op de bestemming is.

Onttrekkingen

Boeren die gaan beregenen wordt gevraagd water uit de hoofdwatergangen te gebruiken. Grotere onttrekkingen van 20 tot 300 kubieke meter per uur zijn boeren verplicht te melden.

Bij onttrekkingen van meer dan 300 kubieke meter per uur is een vergunning nodig. Via het waterschapsloket kunnen boeren meldingen doen of een vergunning aanvragen.

Haspels

Volgens voorzitter Bas Jan Niemansverdriet van LTO Noord Hoekse Waard staan vrijwel alle haspels in zijn regio aan en worden vooral de aardappelpercelen flink beregent.

Weer

 • Zondag
  4° / 0°
  60 %
 • Maandag
  4° / -2°
  20 %
 • Dinsdag
  3° / -2°
  55 %
Meer weer