Alle droogtegevoelige kades Rijnland in orde

Hoogheemraadschap van Rijnland heeft het grootste gedeelte van de 30 kilometer zeer droogtegevoelige kade preventief geïnspecteerd. Vooralsnog zijn er geen bijzonderheden geconstateerd. Ook is er nog voldoende zoet water.

Alle+droogtegevoelige+kades+Rijnland+in+orde
© Hoogheemraadschap Rijnland

Tijdens deze preventieve inspectie is gelet op mogelijke kadeverzwakkingen als scheurvorming, verzakking en natte plekken op de kades. Nergens zijn verzwakkingen geconstateerd. Dinsdag 16 juni was de inspectie volledig afgerond, meldt Rijnland.

Volgens de weersvoorspellingen blijft het de komende periode relatief droog. Daarom is het noodzakelijk dat de kades regulier worden geïnspecteerd op eventuele vorming van zwakke plekken, verzekert het waterschap.

Actueel beeld

Om een actueel beeld van de zeer droogtegevoelige kades te houden, staat de volgende inspectie gepland op maandag 22 juni. De kades zijn gecontroleerd om de stabiliteit van de kades te kunnen waarborgen.

Indien er zwakke plekken worden geconstateerd, kunnen er vervolgens snel en adequaat onderhoudsmaatregelen worden getroffen.

Kades

De zeer droogte gevoelige kades liggen in de gemeentes Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem, Nieuwkoop en Gouda. Meer informatie is te vinden op rijnland.net/droogte.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  10° / 2°
  10 %
 • Maandag
  10° / -2°
  0 %
 • Dinsdag
  9° / -2°
  10 %
Meer weer