Regiodiensten overleggen over water

De regionale omgevingsdiensten en de hoogheemraadschappen van Delfland en Schieland en de Krimpenerwaard willen meer samenwerken bij toezicht en voorlichting van milieuvoorschriften voor glastuinders.

Regiodiensten+overleggen+over+water
© Delfland

De omgevingsdiensten Haaglanden (ODH), Midden-Holland (ODMH) en Rijnmond (DCMR) spraken dit voornemen afgelopen week uit samen met de betreffende waterschappen, meldt LTO Glaskracht Nederland in een persbericht.

Om milieudoelstellingen efficiënter te bereiken is afstemming van prioriteiten en het delen van kennis tussen toezichthouders en glastuinders van groot belang. Doel is het vergroten van het waterbewustzijn en uiteindelijk een emissieloze glastuinbouw.

Level playing field

Het overleg tussen controlerende instanties en ondernemers moet er ook voor zorgen dat de handhaving tussen de verschillende regio’s in de toekomst meer op één lijn komen. Daardoor ontstaat meer level playing field voor de glastuinbouwbedrijven.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  10° / 2°
  10 %
 • Maandag
  10° / -2°
  0 %
 • Dinsdag
  9° / -2°
  10 %
Meer weer