Beroepen vergunning Heideveld verworpen

De Raad van State heeft afgelopen woensdag de beroepen verworpen tegen de NB-vergunning die provincie Limburg op 6 maart 2014 had verleend aan de varkenshouderij Heideveld, onderdeel van het Nieuw Gemengd Bedrijf in Grubbenvorst.
De Raad van State constateerde dat het merendeel van de bezwaarmakers geen belanghebbenden zijn, omdat zij meer dan 1.000 meter van de varkenshouderij wonen. De Raad van State acht het daarom niet aannemelijk dat zij ter plaatse van hun woningen gevolgen van de varkenshouderij kunnen ondervinden. De beroepen van de overblijvende bezwaarmakers werden inhoudelijk volledig ongegrond verklaard.
Hiermee zijn de beroepsmogelijkheden tegen de NB-vergunning in Nederland doorlopen en beschikt Heideveld over een rechtsgeldige bouwvergunning, milieuvergunning én NB-vergunning. Voor de andere onderdelen van het Nieuw Gemengd Bedrijf (pluimveehouderij en bio-energiecentrale) lopen nog beroepsprocedures tegen de verleende milieu- en NB-vergunning.
Aangezien Heideveld nu op afzienbare termijn met de bouw kan starten, zullen de ondernemers de gesprekken met de omwonenden weer oppakken.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer