Russische+ambassadeur+bezoekt+Wilnis
Nieuws
© Ton Kastermans

Russische ambassadeur bezoekt Wilnis

De Russische ambassadeur Roman Kolodkin heeft maandag het melkveebedrijf van Arno Plomp in Wilnis bezocht. De boer maakte van zijn hart geen moordkuil.

'We exporteren zuivelproducten naar alle delen van de wereld: naar Azië, Afrika en het Midden-Oosten', vertelde Plomp aan Kolodkin.

'Wat ik hoop is dat de wederzijdse verhoudingen weer verbeteren en binnenkort de zuivelexport naar Rusland weer mogelijk wordt.'

Boycot

Plomp raakte daarmee direct het gevoeligste onderwerp: de Russische boycot van producten van de Europese Unie.

'Dat weerhoudt ons als landbouworganisatie er echter niet van om de banden met Russische relaties, ook die met de Russische landbouworganisatie Akkor, goed te houden', stelde voorzitter Ben Versteegh van LTO Noord Noord West Utrecht.

Uitwisseling

Op de vroegere hooizolder van Plomps boerderij, verbouwd tot ontvangst- en cursusruimte, werden diverse mogelijkheden genoemd om de verbindingskanalen met de Russen open te houden.

Dat gebeurt met uitwisseling van studenten, contacten tussen Nederlandse en Russische bedrijven en ook tussen landbouworganisaties, zoals Akkor.

Spanningen

De ambassadeur wees op het recente bezoek van de Nederlandse minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken aan Moskou en dat er op overheidsniveau contacten zijn. 'Er blijven voorlopig spanningen.'

Een verbetering van de situatie zal volgens hem niet morgen gebeuren. 'Toch is het nog steeds mogelijk om zaken te doen.'

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  18° / 10°
  10 %
Meer weer