‘Op de hoogste tree voor paratbc’

‘Op de hoogste tree voor paratbc’ is de slogan van het Paratuberculose Programma Schaap Geit en de Paratbc Check van de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD). Ze vormen belangrijke nieuwe ontwikkelingen op het gebied van paratuberculose. Uitgebreide informatie over deze programma’s kunnen geiten- en schapenhouders vinden op de website www.gddiergezondheid.nl/paratbcschaapgeit.
Het project ‘Paratuberculose in de melkgeitenhouderij’ valt onder de Publiek Private Samenwerking Kleine Herkauwers (PPS-KH). Het wordt uitgevoerd door de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD), Livestock Research en Centraal Veterinair Instituut van Wageningen UR en de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht. De Nederlandse overheid en de melkgeitensector (Productschap Zuivel en Platform Melkgeitenhouderij) financieren het project.
Vanuit de PPS-KH zijn er nog steeds onderzoeken gaande naar paratbc. Zo wordt er gekeken naar de aanwezigheid van paratuberculose-bacteriën in de melk/biest en naar de afweerreactie van lammeren bij vaccinatie.
‘Omdat deze onderzoeken nog lopen, is er verder nog niet veel over te vertellen’, zegt Karianne Lievaart-Peterson, dierenarts kleine herkauwers bij de GD.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer