Champignonbedrijf raakt keurmerk kwijt

Stichting Fair Produce heeft de certificering voor goed ondernemerschap ingetrokken van de champignonkwekerij in Standdaarbuiten. Daar vond gisteren een inval van de Inspectie SZW plaats.

Champignonbedrijf+raakt+keurmerk+kwijt
© Nieuwe Oogst

Het bestuur van Fair Produce schrijft in een verklaring dat het geschokt is door de berichten en beelden die gisteren naar buiten kwamen.

Vorig jaar nog kreeg het Brabantse bedrijf het Fair Produce keurmerk. Het bedrijf voldeed toen aan alle voorwaarden. Zo was het uitzendbureau waar de teler mee werkte gecertificeerd volgens de richtlijnen van Stichting Normering Arbeid (SNA).

Bulgaarse werknemers

Het strafrechtelijk onderzoek zal volgens Fair Produce uitwijzen waar het mis is gegaan met de arbeidsrechtelijke positie van de Bulgaarse werknemers en in welke mate de teler verwijtbaar heeft gehandeld.

Fair Produce wacht de resultaten van het onderzoek af en gaat al op korte termijn in overleg met SNA over deze misstand en hoe een gezamenlijke aanpak nieuwe incidenten kan voorkomen. Fair Produce moet kunnen vertrouwen op de hardheid van keurmerk.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  6° / 3°
  10 %
 • Vrijdag
  4° / 0°
  10 %
 • Zaterdag
  3° / -1°
  10 %
Meer weer