Project+Schoon+Water+rolt+uit+in+Zeeland
Nieuws
© CLM

Project Schoon Water rolt uit in Zeeland

Volgende week is de startbijeenkomst van project Schoon Water Zeeland. Na Noord-Brabant is de deltaprovincie de tweede provincie waar het project wordt uitgerold.

De naam van het project zegt eigenlijk al waar het voor staat, schoner water. En dat moet worden bereikt door burgers, bedrijven en ondernemers te stimuleren om anders om te gaan met gewasbeschermingsmiddelen.

Stad en dorp

Het project richt zich niet alleen op boeren en tuinders, maar nadrukkelijk ook op loonwerkers, overheden en burgers. Want ook in de Zeeuwse dorpen en steden is nog een wereld te winnen, vertelt Rien Klippel van waterschap Scheldestromen.

Zeeland wordt voor Schoon Water in drie delen geknipt, zuid, midden en noord. En in elk gebied worden deelnemers geworven.

Minder middelen

Die gaan vervolgens met elkaar en onder begeleiding van adviesbureau CLM de uitdaging aan om schoner te werken. Deelnemers krijgen bijvoorbeeld advies over het gebruik van middelen en vooral hoe ze er minder van kunnen gebruiken.

· Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Zuid

Weer

 • Maandag
  23° / 8°
  0 %
 • Dinsdag
  23° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  22° / 13°
  85 %
Meer weer