Brabants+Schoon+Water+scholencampagne
Nieuws
© Schoon Water voor Brabant

Brabants Schoon Water scholencampagne

Schoon Water voor Brabant geeft dit jaar in opdracht van provincie Noord-Brabant en drinkwaterbedrijf Brabant Water vijftig gastlessen op basis- en middelbare scholen.

Deze scholen liggen in of nabij kwetsbare grondwaterbeschermingsgebieden. De lessen worden gegeven vanuit het project 'Schoon Water voor Brabant'.

Dat is een stimuleringsproject om het grond- en oppervlaktewater schoon te houden; vrij van gewasbeschermingsmiddelen.

Grond- en oppervlaktewater

Door leerlingen bewust te maken van het belang van schoon grond- en oppervlaktewater wil het project bijdragen aan de vermindering van het gebruik van chemische onkruidbestrijdingsmiddelen door consumenten.

Initiatiefnemers van Schoon Water voor Brabant zijn provincie Noord-Brabant, drinkwaterbedrijf Brabant Water, ZLTO, Stichting Duinboeren en de Brabantse waterschappen.

Drinkwater

Grond- en oppervlaktewater zijn de bron voor drinkwater. Loonwerkers, aardappel-, boom- en vollegrondsgroentetelers in heel Brabant doen mee aan het project.

In elf grondwaterbeschermingsgebieden doen alle gebruikers van gewasbeschermings- en onkruidbestrijdingsmiddelen mee: bewoners, bedrijven, boeren en gemeenten.

Weer

 • Donderdag
  12° / 0°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 1°
  10 %
 • Zaterdag
  13° / 1°
  10 %
Meer weer