Bereidingstijd: 20-30 minuten
Ingrediënten: (2 pers.)
- 2 kipfilets
- 2 eetlepels bruine suiker
- 2 eetlepels basmati rijst
- 4 eetlepels (sterke) thee naar keuze
- grote teen knoflook
Benodigdheden:
- Wok met deksel
- Aluminiumfolie
- Metalen rooster of metalen stoommandje
Bereidingswijze:
1. Leg een vel aluminiumfolie op de bodem van de wok en krul de randen om zodat er een soort ‘kommetje’ ontstaat.
2. Meng de rijst, bruine suiker, thee en geplette knoflook door elkaar en doe dit ‘rookmengsel’ op het folie in de wok.
3. Plaats het metalen rooster of stoommandje alvast in de wok. Doe de deksel erop en zet op hoog vuur.
4. Bestrijk de kip met wat olie. Zodra het mengsel in de wok begint te roken, plaats dan de kipfilets op het rooster of in het mandje. Doe de deksel terug op de wok en laat het geheel gedurende 15 minuten roken. Check daarna of de kip gaar is en laat, indien nodig, de kip nog wat langer liggen.
Serveertip:
Serveer de gerookte kip met gebakken aardappeltjes en een frisse salade.
Lees ook
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
Nieuwste video's
Kennispartners
Meest gelezen
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-
Husqvarna RC320Ts AWD
2020, P.O.A.
-
Case IH PUMA 200 CVX DRIVE
Gebruikt, P.O.A.
-
Iseki SXG 326 H
2020, P.O.A.
-
Rumptstad 11 TANDS CULTIVATOR MET ROL
Gebruikt, € 1.000
Vacatures
Redacteur
Nieuwe Oogst - Zwolle, Nederland
Leidinggevende Agroteam
Royal HZPC Group B.V. - Mitselwier
Specialist gewasverzorging
Syngenta Seeds - Zeewolde
Medewerker Mechanisatie
Syngenta Seeds - Zeewolde
Docent-Onderzoeker Innovatieve Plantenteelt
Hogeschool Van Hall Larenstein - Leeuwarden
Weer
-
Vrijdag12° / 3°30 %
-
Zaterdag17° / 7°70 %
-
Zondag18° / 11°50 %