NFO partner Proeftuin fruit

De Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) heeft besloten om dit jaar partner te worden van de Proeftuin voor fruitteeltonderzoek in Randwijk. PPO Fruit en Fruitconsult zijn al partner van de Proeftuin. NFO is bereid jaarlijks een financiële bijdrage te leveren van 20.000 tot 30.000 euro, in eerste instantie voor drie jaar.
NFO roept ook andere organisaties in de fruitsector op om partner te worden. Dat is nodig om de Proeftuin, die zich nu vooral uit de markt moet financieren, in de benen te houden. Daarbij denkt NFO aan voorlichtingsdiensten en andere grotere partijen.
De Proeftuin is als centrale locatie voor praktijkonderzoek nodig om kennis te ontwikkelen voor de Nederlandse omstandigheden, stelt de belangenorganisatie. Verder noemt NFO de objectiviteit van de Proeftuin een basisvoorwaarde voor goed fruitteeltonderzoek.
Een onderzoekslocatie zonder proeftuin heeft op termijn geen bestaansrecht, aldus NFO, die samen met Fruitconsult en PPO Fruit actief op zoek wil gaan naar andere partners voor de Proeftuin.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer