Hectare aan dakvrij van asbest

Zuid-Gelderland - Op het bedrijf van familie Kalisvaart in Horssen is stilgestaan bij de 10.000ste vierkante meter asbest die is verwijderd in het kader van het ZLTO-asbestcollectief Zuid-Gelderland. Op het dak zijn donderdag zonnepanelen geplaatst.
Ongeveer honderd boeren, tuinders en burgers in Zuid-Gelderland doen mee aan het collectief. Gezamenlijk hebben ze ongeveer 30.000 vierkante aan asbestplaten aangemeld.
De Zuid-Gelderse aanpak is niet uniek. In meer gemeenten heeft ZLTO de collectieve aanpak uitgerold. Belangrijkste doel is ondernemers te ontzorgen waarbij ze kunnen rekenen op een betaalbare sanering en een kwalitatief goed nieuw dak, met of zonder zonnepanelen.
ZLTO-projectleider Ton van Korven merkt op dat de Gelderse subsidie eind dit jaar ophoudt, terwijl het budget van ruim 3 miljoen euro voor nog maar de helft is benut. ‘Zeker nu de vaart erin komt, pleiten wij voor verlenging van de regeling.’
Volgens Van Korven bewijst het project zijn meerwaarde voor agrariërs én burgers. ‘Ook niet-leden kunnen tegen een instaptarief meedoen en zo ontzorgen we ook burgers en buitenlui.’

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer