LTO+blij+met+hoge+waardering
Nieuws
© LTO Nederland

LTO blij met hoge waardering

'De agrarische sector staat er goed op bij het grote publiek. De gemiddelde burger kijkt positief aan tegen de rol die boeren en tuinders spelen in de samenleving. Daar ben ik blij mee.'

Dat zegt directeur Thijs Cuijpers van LTO Nederland in reactie op de uitkomsten van een imago-onderzoek die het ministerie van EZ vanmiddag bekend maakte.

'Waardering en maatschappelijk draagvlak, daar kunnen we trots op zijn. Maar laten we ons ook realiseren dat je daar elke dag aan moet blijven werken', aldus Cuijpers.

Beter dan gedacht

Burgers zijn positief over het harde werken van de boer en de kwaliteit van de Nederlands product. 'Ze kijken dus positiever naar onze sector dan bijvoorbeeld talloze politici, de meeste maatschappelijke organisaties en ook wijzelf. We staan er beter op dan we zelf wel eens denken', stelt de LTO-directeur vast.

Kritiekpunten zitten in te weinig aandacht voor milieu en dierenwelzijn. Cuijpers: 'Er gebeurt in de praktijk veel meer dan de meeste inwoners denken. Aan ons de uitdaging om dat letterlijk zichtbaar te maken.'

Wijzen op veranderingen

Als voorbeeld verwijst hij naar pluimveehouders die, gedreven door marktsignalen, overstappen naar een ander houderijsysteem met één Beter Leven-ster. 'Dat soort veranderingen moeten we voortdurend onder de aandacht zien te brengen van het grote publiek.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  20° / 13°
  50 %
 • Maandag
  19° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  20° / 10°
  20 %
Meer weer