Hagoort en Kok in bestuur KTC Zegveld

Melkveehouders Coen Hagoort uit Waarder en Arjan Kok uit Linschoten zijn toegetreden in het bestuur van de boerencoöperatie KTC Zegveld, die begin vorig jaar de proefboerderij overnam.

Hagoort+en+Kok+in+bestuur+KTC+Zegveld
© Nieuwe Oogst

Zij nemen de plek in van Sjaak Hoogendoorn en Bert de Groot. De Groot is onlangs benoemd tot hoogheemraad van De Stichtse Rijnlanden en treedt af vanwege mogelijke belangenverstrengeling.

Hoogendoorn had al bij zijn aantreden aangekondigd dat hij de functie tijdelijk zou bekleden. 'De redenen zijn tijdgebrek en de afstand', motiveert Hoogendoorn, die een melkveebedrijf in het Noord-Hollandse Ilpendam heeft. 'Dan moet je het stokje ook snel overdragen aan een ander.'

Boeiende tijd

'Het was een boeiende tijd. Ik heb het met veel plezier gedaan. Het bestuur is ook bijzonder met veel denkkracht en organisatievermogen. Ik had ook het gevoel geregeld op de rem te moeten trappen', aldus Hoogendoorn. 'Ik heb ook het volste vertrouwen in de nieuwe bestuurders.'

Wie Hoogendoorn opvolgt, is nog niet bekend. Het is aan de leden van de coöperatie om een nieuwe voorzitter te kiezen. Daarover wordt in de eerstvolgende ledenvergadering beslist op voordracht van het bestuur.

Nieuwkomers

Kok en Hagoort zijn bekende melkveehouders in het Groene Hart. Hagoort is een van de twee Nederlandse Koeien & Kansen-boeren op veen.

Naast beide nieuwkomers bestaat het bestuur van de coöperatie KTC Zegveld uit penningmeester Barend Meerkerk (mede-eigenaar PPP-Agro Advies), Gert Kastelijn (oud-voorzitter De Samenwerking) en Wim Kauffman (directeur AB Zuid-Holland).

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer