Pilot+met+rassen+rode+peren+in+Wijdenes
Nieuws
© Greenport Noord-Holland Noord

Pilot met rassen rode peren in Wijdenes

Fruittelers Jan en Frits ter Hofstede in Wijdenes hebben driehonderd roodschillige perenbomen geplant van in totaal tien verschillende perenrassen. Doel hiervan is de perenteelt in Noord-Holland Noord een impuls te geven.

De bomen zijn geplant in het kader van AgriVizier, Europees project om de regionale economie te ontwikkelen. AgriVizier wordt uitgevoerd onder de vlag van GreenPort Noord-Holland Noord.

Het gaat om de rassen Sweet Sensation, Celina, Elliot, Regal Red Comice, Dicolor, Early Desire, Lowry, Red Modoc, Queens Forelle, Cepuna en Early Desire.

Perendag

Dezelfde pilot (alleen Elliot ontbreekt) wordt in eigen beheer door DLV Plant en PPO Randwijk ook in Zeeland aangeplant op het bedrijf van Martijn Vogelaar in Krabbendijke. Dit met het oog op de Perendag.

Fruitconsult heeft op de proeftuin in Randwijk ook een dergelijke demo staan van diverse roodschillige perenrassen. Met al deze initiatieven is er verdeeld over de perentelende gebieden een goed beeld te verkrijgen over de vruchten en teelteigenschappen.

Weer

 • Zondag
  15° / 9°
  50 %
 • Maandag
  15° / 8°
  50 %
 • Dinsdag
  15° / 8°
  50 %
Meer weer