Netwerk+%27Anders+begaafden%27+krijgt+vorm
© PPP-Agro Advies

Netwerk 'Anders begaafden' krijgt vorm

Praktijknetwerk 'Anders begaafden' krijgt langzaam vorm in de Krimpenerwaard. AB Zuid-Holland en LTO Noord Krimpenerwaard hebben hun steun toegezegd om mensen met een arbeidsbeperking aan het werk te krijgen op de boerderij.

Dat meldt begeleider Teus Verhoeff van PPP- Agro Advies. 'Uit gesprekken met UWV en de gemeente blijkt grote bereidheid om een structuur te ondersteunen waarin mensen, die moeite hebben op de arbeidsmarkt, aan het werk te krijgen op de boerderij.'

Met het UWV te Gouda worden momenteel arbeidsprofielen uitgewerkt. 'Dat gebeurt om vraag en aanbod passend te maken.'

Afspraken

Verhoeff maakte ook afspraken met de LTO-afdeling. 'Zij willen het concept graag bij hun leden introduceren, omdat ze zien dat er een toenemende vraag naar arbeid is op het melkveebedrijf.'

Eerst moet echter het concept helemaal rond zijn, zodat de afdeling de leden concreet wat kan aanbieden.

Arbeidspotentieel

Vanuit de Agrarische Bedrijfsverzorging (AB Zuid Holland) is er eveneens animo om te participeren in het praktijknetwerk. Het bedrijf ziet genoeg arbeidspotentieel voor de landbouw, bijvoorbeeld in de administratieve begeleiding (pay roll).

Voor selectie, opleiding en begeleiding is een melkveehouder gevonden met jarenlange ervaring in het begeleiden van mensen met een beperking. Soms leidt dit tot een volwaardige baan, meestal blijft het beperkt tot een gedeeltelijk betaalde baan.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  27° / 11°
  10 %
 • Dinsdag
  22° / 11°
  0 %
 • Woensdag
  30° / 12°
  20 %
Meer weer