Dialoog veehouderij Venray

Venray - Gemeente Venray gaat aan de slag met een dialoog over de toekomst van de veehouderij in de gemeente. Tijdens drie bijeenkomsten gaan Venraynaren met elkaar in gesprek om dit actuele onderwerp van alle kanten te belichten.

Venray is een van de grootste veehouderijgemeenten van Nederland. De veehouderij zorgt voor voedsel, levert banen op, maar ook overlast en kritiek. De sector is al jaren onderwerp van soms heftige discussies.
De Venrayse gemeenteraad vindt dat die discussie niet altijd zuiver wordt gevoerd. Voor- en tegenstanders hebben hun stellingen betrokken of belichten het onderwerp maar van één kant. De politiek in Venray vindt dat de veehouderij een open en eerlijke dialoog verdient, waarin alle belanghebbenden aan het woord kunnen komen, op basis van objectieve informatie waar iedereen gelijk over kan beschikken.
De bijeenkomsten vinden plaats op maandag 8, dinsdag 16 en maandag 22 juni, allemaal in de raadzaal van het gemeentehuis. De cyclus heeft als titel ‘Over leven met dieren’. Iedereen kan deelnemen. Tijdens de eerste bijeenkomst presenteren studenten van HAS Hogeschool de resultaten van het feitenonderzoek dat ze hebben uitgevoerd.
De dialoog is een initiatief van de Venrayse gemeenteraad. De LLTB roept leden in Venray op zeker mee te doen, omdat het belangrijk is dat ook agrariërs hun verhaal vertellen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer