Brabant+heeft+een+nieuw+college+van+GS
Nieuws
© Provincie Noord-Brabant

Brabant heeft een nieuw college van GS

De Brabantse commissaris van de Koning Wim van de Donk heeft vanmiddag het nieuwe college van Gedeputeerde Staten (GS) geïnstalleerd. Eerder vanochtend namen Provinciale Staten afscheid van drie vertrekkende gedeputeerden.

Het nieuwe college van Gedeputeerde Staten bestaat uit VVD, SP, PvdA en D66. PvdA en D66 zijn nieuw, VVD en SP maakten (samen met het CDA) ook deel uit van het vorige college.

Landbouwgedeputeerde

Onder de nieuwe gedeputeerden is Anne-Marie Spierings (D66), die onder meer agrarische ontwikkeling en duurzame energie in haar portefeuille heeft.

Ook Erik van Merrienboer (PvdA, Ruimte en Financiën), Christophe van der Maat (VVD, Mobiliteit en Samenwerking) en Henri Swinkels (SP, Leefbaarheid en Cultuur) zijn nieuw.

Oudgedienden

VVD'er Bert Pauli (Economische Zaken) en SP'er Johan van den Hout (Natuur, Milieu en Handhaving) waren ook in de vorige bestuursperiode gedeputeerden.

Eerder vanmorgen is afscheid genomen van drie provinciebestuurders: Yves de Boer (onder meer Landbouw), Ruud van Heugten (onder meer Mobiliteit) en en Brigite van Haaften (onder meer Leefbaarheid).

Bestuursakkoord

In de eerste vergadering van Provinciale Staten sinds de verkiezingen van 18 maart is verder onder meer gesproken over het onlangs gepresenteerde bestuursakkoord 'Beweging in Brabant'.

Weer

 • Dinsdag
  10° / 3°
  10 %
 • Woensdag
  9° / 3°
  10 %
 • Donderdag
  10° / 8°
  25 %
Meer weer