Actie tegen criminaliteit

Diefstal, inbraak en ongewenst bezoek, ook boeren en tuinders worden ermee geconfronteerd. Dit soort criminaliteit leidt tot ergernis, boosheid en veel negatieve energie. Blijf met je tengels van andermans bezittingen af, hoor je vaak. Terecht. Maar daarmee zijn we er niet. Een digitaal onderzoek onder LTO-leden naar criminaliteit leverde binnen één week bijna 750 reacties op. Een actueel thema dus, en er is actie nodig om er wat tegen te doen.
Nou kun je zelf wel één en ander doen om criminaliteit te voorkomen. Kostbare zaken achter slot en grendel, dat helpt. En toezicht op het bedrijf, voor zover dat mogelijk is. Maar is dat voldoende? En waar moet je beginnen?
Het deze week door de LTO gelanceerde platform, ‘Beveilig mijn boerenbedrijf nu’, helpt boeren en tuinders met maatregelen en producten om hun bedrijf beter te beveiligen. Onderdeel ervan is (gratis) advies van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid. Experts met ervaring signaleren bij een bedrijfsbezoek kleine en grote zaken waar je als ondernemer misschien te makkelijk aan voorbijgaat. En ze geven bij zo’n scan adviezen en tips waar je eerder niet aan hebt gedacht.
Investeren in beveiligingsmaatregelen kan met ledenvoordeel bij geselecteerde leveranciers. Dit resultaat is te danken aan een goede samenwerking in LTO-verband: zowel landelijk als bij de regionale verenigingen en LTO Bedrijven (met LTO Ledenvoordeel als uitvoerder) is kort en krachtig geopereerd richting het ministerie van Veiligheid en Justitie. Met als resultaat een aantrekkelijke regeling voor onze leden. Het platform maakt je bewust dat tegen criminaliteit wel degelijk iets te doen valt.

Albert Jan Maat@AlbertJanMaat

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer