Boeren vrezen 70 procent OZB-stijging

Een paar duizend euro per bedrijf per jaar. Dat kan het een boer zomaar kosten als het plan van gemeente Sint-Michielsgestel om de Onroerende Zaakbelasting (OZB) drastisch te verhogen, wordt bewaarheid.

Boeren+vrezen+70+procent+OZB%2Dstijging
© zlto

Pedro van Hedel, sinds maart voorzitter van de afdeling, kan er met de pet niet bij. 'Een gemeente die zelf zegt een goed ondernemersklimaat te stimuleren, die gemeente wil de OZB voor ondernemers verhogen.'

En niet een beetje, maar met bijna 70 procent. 'Dat is voor ons echt onacceptabel. We vinden het niet te begrijpen hoe het college ertoe komt om de gemeentebegroting op deze manier sluitend te krijgen.'

Inspreken

Deze week heeft Van Hedel van de gelegenheid gebruikgemaakt om in te spreken. De behandeling in de gemeenteraad vindt donderdag plaats, de besluitvorming volgende week.

Die besluitvorming volgt een jaar na het besluit van de gemeente om juist extra te investeren in de land- en tuinbouw.

Agrifood Capital

'Juist vorig jaar heeft het college besloten om een jaarlijkse bijdrage van 3 euro per inwoner te investeren in de netwerkorganisatie Agrifood Capital. Dit omdat de agrofoodsector zo belangrijk is voor Noordoost-Brabant.'

· Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Zuid

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  21° / 11°
  20 %
 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
Meer weer