WDP koopt vastgoed Greenery

WDP Nederland en The Greenery zijn tot een akkoord gekomen over de verkoop, de herontwikkeling en de verdere uitbouw van de terreinen van The Greenery in Breda en Barendrecht.

Joost van Winsen
WDP Nederland betaalt nu ongeveer 46 miljoen euro voor de aankoop van beide terreinen en betaalt nog zo’n 26 miljoen euro in de komende twee jaar voor de ontwikkeling van 60.000 vierkante meter nieuwbouw voor de afzetorganisatie van groente, fruit en paddenstoelen. The Greenery gaat de panden van de nieuwe eigenaar huren, zegt een woordvoerster van het bedrijf.
WDP Nederland breidt in Barendrecht het bestaande Retail DC van The Greenery uit. In de nieuwbouw komen ook de logistieke activiteiten van Hagé International, de import-afdeling van The Greenery.
Voor de bestaande fustwasserij van Euro Pool System, waar het reinigen van kratten plaatsvindt, komt ook nieuwbouw. Oplevering van beidepanden van in totaal 40.000 vierkante meter is aan het einde van 2016.
In Breda komt een nieuwe locatie van zo’n 20.000 vierkante meter, die deels wordt gebruikt door Zachtfruit DC voor The Greenery. De oplevering is in het vierde kwartaal van 2016. In de tussenliggende periode blijft de logistieke operatie van The Greenery Zachtfruit gehuisvest op de huidige locatie.
The Greenery gebruikt het geld dat het bedrijf door de verkoop binnenkrijgt onder andere om schulden bij banken af te lossen en de solvabiliteit te verbeteren. The Greenery heeft in 2014 bij banken 45 miljoen euro extra geleend om een reorganisatie onder de naam Phoenix te bekostigen.

Terugbetaling

De lening kwam bovenop de bestaande kredietruimte van 175 miljoen euro. De noodlening moest binnen twee jaar worden terugbetaald. Ten tijde van de lening liet The Greenery al weten dat het de extra schuld met de verkoop van vastgoed wilde aflossen.
De afzetorganisatie deed al eerder vastgoed van de hand. Begin vorig jaar verkocht het bedrijf een klein distributiecentrum in Barendrecht en het distributiecentrum in Maasland. Volgens de woordvoerster van de afzetorganisatie beschikt The Greenery over meer vastgoed. Ook dat staat te koop.
‘Onze kernactiviteit is het verhandelen van groente en fruit. Het hebben en verhuren van grond en gebouwen behoort niet tot de kerntaken’, verklaart de woordvoerster de stap.
WDP Nederland is onderdeel van de Belgische vastgoedbelegger WDP. Dit bedrijf ontwikkelt en investeert in logistiek en industrieel vastgoed en is marktleider in de Benelux.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer