‘Help, waar is mijncontributienota?’

Een LLTB-medewerkster kreeg eind vorige week een verontrust LLTB-lid aan de telefoon. Ze meende haar LLTB-contributienota kwijt te zijn en wilde voorkomen dat ze in een incassoprocedure terechtkwam. Het antwoord van de medewerkster: ‘Dan kan ik u geruststellen. De nota is nog niet verstuurd. Maar fijn dat u daarover belt.’ Waarop het LLTB-lid aangaf: ‘Ja natuurlijk bel ik daarover. Je bent toch lid van een gezamenlijke belangenbehartiger en dan wil je daar ook voor betalen.’
De contributienota 2015 van de LLTB is gisteren verstuurd, samen met de Resultatenkrant 2014. De Ledenraad heeft besloten geen verhoging van het lidmaatschapsgeld door te voeren. Toch kan de contributie in enkele gevallen een ander eindbedrag zijn dan vorig jaar. Bijvoorbeeld omdat het bedrijf is uitgebreid en/of omdat de toeslagbedragen voor innovatie en vaktechniek, die gekoppeld zijn aan de bedrijfsomvang, iets zijn gewijzigd. Ook de afdelingstoeslagen kunnen een geringe afwijking vertonen.
Op de factuur is geen btw meer vermeld. Contributies vallen volgens de Belastingdienst niet onder het btw-regime. Btw wordt dus niet in rekening gebracht en u hoeft het ook niet meer terug te vorderen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer