Iets+minder+voordeel+BEX+Koeien+%26amp%3B+Kansen
Nieuws
© jos thelosen

Iets minder voordeel BEX Koeien & Kansen

De Koeien & Kansen-bedrijven produceerden vorig jaar 9 procent minder stikstof en 14 procent minder fosfaat dan volgens de forfaitaire normen. Dat leidt tot minder mestafvoer en -verwerking dan forfaitair. Het BEX-voordeel was daarmee iets minder groot dan in 2013.

Het mestbeleid is in 2014 flink gewijzigd. Dat leidt in het algemeen tot meer mestafvoer en meer mestverwerking. Door scherp te voeren, kan een bedrijf via BEX de stikstof- en fosfaatexcretie beperken.

In 2014 ging het mestbeleid flink op de schop: hogere excretienormen, meer grasland nodig voor derogatie, op bepaalde zandgronden minder plaatsingsruimte bij derogatie en introductie van verplichte mestverwerking voor intensieve bedrijven.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  7° / 0°
  10 %
 • Dinsdag
  8° / 3°
  50 %
 • Woensdag
  8° / 2°
  70 %
Meer weer