Koeien & Kansen zoekt nieuwe deelnemers

Koeien & Kansen zoekt nieuwe deelnemers om te blijven vernieuwen en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Het project legt de komende jaren de focus op vraagstukken rond de Kaderrichtlijn Water, bedrijfsspecifieke verkenningen van het mestbeleid en verhoging van de gewasproductie.

Koeien+%26amp%3B+Kansen+zoekt+nieuwe+deelnemers
© nieuwe oogst

Het project zoekt gemotiveerde veehouders, die met deze thema’s op hun bedrijf aan de slag willen gaan.

Koeien & Kansen gaat zich richten op voldoende schoon water, het vervangen van kunstmest, het toepassen van opbrengstafhankelijke gebruiksnormen en het realiseren van hogere ruwvoeropbrengsten. En dat met behoud van milieukwaliteit.

Mest- en milieubeleid

Het draait dus om alle aspecten die van belang zijn bij het toekomstig mest- en milieubeleid. Het project wil de melkveesector en het beleid helpen in de zoektocht naar een effectief milieubeleid.

Enerzijds effectief in de zin van aanvaardbare milieubelasting, anderzijds rekening houden met aanvaarbare kosten voor het melkveebedrijf.

Voorkeur

De voorkeur gaat uit naar bedrijven die liggen in Noord- of Zuidwest-Nederland. Voor meer informatie kunnen melkveehouders contact opnemen met Michel de Haan van Koeien & Kansen: telefoon (0317) 480345 of michel.dehaan@wur.nl.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer