Agrotechnics Nederland BV richt Agro-Hub op

Samen een vuist maken om je bedrijf beter te laten functioneren. Jonge ondernemers in verschillende landen in de wereld proberen op deze manier gezamenlijk een strategie richting de toekomst uit te zetten. Agrotechnics Nederland BV nam in Nederland het voortouw voor de regio Limburg en Brabant.
In twee bijeenkomsten in Nederweert en in Venlo werd voor een flinke belangstelling het doel uiteen gezet. Een Agro-Hub is een commerciële variant van een belangenorganisatie, legde Pieter Bertrams in de bijeenkomsten uit. ‘Om het populair te zeggen, we moeten minder denken in ijzer, maar meer in oplossingen. Laten zien aan de maatschappij om ons heen wat we aan het doen zijn en ons samen inzetten voor de lobby richting overheid en politiek.’

Kleine groep

Het gaat er volgens Bertrams niet om massaal in actie te komen om een vuist te maken, maar om als groep met dezelfde belangen de koers dezelfde richting uit te sturen. Het aantal leden van een Hub moet maximaal 40 zijn. Op die manier kan iedereen er beter van worden en als het nodig is ook iets voor een ander betekenen. Het uitruilen van capaciteit, noemt Bertrams dat. ‘En het uitwisselen van informatie.’
Bertrams schetste een beeld van zijn bedrijf. Dat deed ook Nufarm over Smartgrass, Erik Willems van EWMA over marketing, Theo Ketels over de inzet van sporenelementen in de maïsteelt, Ron Cox en Guus Bergmans over de proeven dit jaar en Tom Crienen over de Maïsadour Semences over de nieuwe strategie bij het inkuilen. Met de nieuwe Hub kan men ieders belang beschermen.
Wat gezamenlijk kan gebeuren moet je niet alleen willen doen, vindt Bertrams. Ook een deel van de inkoop kan gezamenlijk worden gedaan. Het lidmaatschap kost 275 euro per jaar. Nieuwe leden moeten een toetsing doorstaan. Er is nog ruimte voor een aantal loonbedrijven om tot de Hub toe te treden. Die kunnen meehelpen de aanpak uit te stippelen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer