Zorgboer moet lang wachten op zijn geld

De transitie van de zorg pakt voor zorgboeren op bepaalde punten verkeerd uit. Beheersbare zorgkosten en een efficiëntere zorg dichtbij de cliënt, dat was het idee. 'Wij constateren een tegenovergesteld effect', stelt Stichting Zorgboeren Zuid (SZZ).

Zorgboer+moet+lang+wachten+op+zijn+geld
© zlto

Op sommige onderdelen is het werk voor zorgboeren er per 1 januari dit jaar niet fijner op geworden. Reden voor SZZ om een brief te sturen aan staatssecretaris voor Zorg, Martin van Rijn.

Factureren

SZZ sloot voor een kleine honderd aangesloten zorgboeren in Zeeland, Noord-Brabant en Zuid-Gelderland contracten af met alle gemeenten. 'Waar het mis gaat, is het moment van factureren', vertelt SZZ-bestuurder Maurice van Valkenburg.

In de oude situatie werkten de zorgkantoren met voorschotten. Dat stond garant voor een vlotte uitbetaling. 'Maar de processen gaan nu een stuk stroperiger, onder meer omdat veel gemeenten nog niet zijn aangesloten op het berichtenverkeer.'

Stroperig proces

Het insturen verloopt volgens Van Valkenburg weinig soepel. 'En pas nadat er een akkoord is voor de betaling, gaat de gemeentelijke betalingstermijn van dertig dagen in.'

· Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Zuid

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer