Niet+meer+geld+multifunctionele+landbouw
Nieuws
© Harry Tielman

Niet meer geld multifunctionele landbouw

De overheid wil niet meer geld beschikbaar stellen om de multifunctionele landbouw te ondersteunen.

De ChristenUnie (CU) en SP stelden gisteravond in een debat in de Tweede Kamer dat de sector multifunctionele landbouw extra ondersteuning kan gebruiken.

'Ik denk aan een bedrag van 1 miljoen euro', zei Carla Dik Faber van de CU. 'Dat geld is nodig om de sector nog beter aan te laten sluiten op de maatschappij. Zorgboeren kunnen bijvoorbeeld worden ondersteund om zorgtaken uit te voeren en beter aan te sluiten op gemeentelijke netwerken.'

Volwassen

Maar staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) vindt dat de sector volwassen is geworden en geen overheidssteun meer nodig heeft. 'We hebben een denktank ingesteld en een platform. Daarvoor is 30.000 euro vrijgemaakt.'

'Als de Tweede Kamer meer geld vrij wil maken, gaat dat ten koste van andere zaken', liet Dijksma weten. Er lijkt bij de Kamerleden echter geen animo om nog voluit te gaan om meer geld los te krijgen voor multifunctionele landbouw.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  6° / 1°
  30 %
 • Donderdag
  3° / 0°
  80 %
 • Vrijdag
  5° / 1°
  70 %
Meer weer