Uienprijs gaat richting 20 euro

Op de Landbouwbeurs Noord- en Centraal-Nederland (LNCN) zijn de uiennoteringen deze week gestegen met 4 tot 4,50 euro per 100 kilo. De noteringen variëren van 10 tot 15 euro voor de fijne sortering en 12 tot 17 euro voor de grove uien.
De opleving van de uienmarkt is volgens Maas van den Heuvel van LNCN een gevolg van de sterk aantrekkende vraag en de relatief lage voorraad bij de handel. Met name Brazilië en Oost-Europa nemen op dit moment veel uien af. Ook gaan er alweer meer scheepsvrachten richting Afrika.
Handelaren gaan ervan uit dat de vraag in Brazilië voorlopig aanhoudt. De eigen oogst valt daar tegen, en ook vanuit Argentinië is onvoldoende goed product beschikbaar om dat op te vangen. Brazilië vraagt vooral grove uien.
Uienhandel.com meldt dat er afgelopen week voor ongeveer 20.000 ton aan uien verscheept is. Op het digitale handelsplatform is woensdag een partij uien verkocht voor 18 euro per 100 kilo. De verwachting is dat de uienprijs op korte termijn kan doorstijgen tot 20 euro.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer