Mediation: Samen eruit komen is winst

Als ondernemer weet u dat een conflict soms onvermijdelijk is. Wanneer partijen een uitweg uit een conflictsituatie kunnen vinden, is dat voor alle partijen winst. Wanneer u geen oplossing ziet, maak dan niet de gang naar de rechter, maar schakel eerst een mediator in.

Jacqueline HermsenToch is er een snellere en meestal minder kostbare tussenweg: mediation onder de vleugels van MKB Adviseurs Food & Agri. Met mediation kan verdere escalatie van een conflict voorkomen worden door de geschillen bespreekbaar te maken en te komen tot een voor beide partijen acceptabele oplossing.
Bij mediation besluit u met hulp van een mediator naar een gezamenlijke oplossing te zoeken. De mediator analyseert samen met u de problemen en stimuleert het zoeken naar oplossingen. De betrokken partijen moeten wel bereid zijn zelf actief mee te werken aan een oplossing. Het resultaat wordt door de mediator vastgelegd in een overeenkomst. De mediator is hierbij onpartijdig, onafhankelijk en het proces is strikt vertrouwelijk.

Altijd winst

In conflicten waarbij partijen fundamenteel van mening verschillen over een bepaald onderwerp, wordt in veel gevallen de rechter ingeschakeld. De gang naar de rechter resulteert uiteindelijk vaak wel in een oplossing, maar ook in onherstelbare schade. De relatie tussen de conflictpartijen is meestal voorgoed verbroken of beschadigd. Een mediationtraject kan dit voorkomen.
De mediator besteedt veel aandacht aan de onderlinge verhoudingen en werkt op informele basis naar een acceptabele manier om verder te kunnen gaan. De slagingskans is daardoor groter dan wanneer een conflict via advocaten wordt beslist. Daarnaast verloopt het mediationproces sneller en kost het de betrokkenen het minst in geld en immateriële schade. Een geslaagd mediationtraject is altijd winst. Er wordt maar één mediator ingeschakeld en de kosten worden gedeeld door de betrokken partijen.
Binnen alle sectoren komen geschillen voor, die met mediation zijn op te lossen. Denk hierbij aan bedrijfsovername, verdeling van nalatenschap en echtscheidingen van ondernemersparen. Ook geschillen tussen werkgever en werknemer lenen zich voor mediation.

Mediatorsfederatie Nederland

Alle mediators van MKB Adviseurs Food & Agri zijn geregistreerd en aangesloten bij de Mediatorsfederatie Nederland (MfN). MfN-registermediators voldoen aan de normen die de federatie stelt ten aanzien van kennis en vaardigheden op het gebied van mediation.
MfN hanteert een reglement en gedragscode waaraan iedere MfN-registermediator zich moet houden. Dit garandeert een integere en professionele werkwijze.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer