Hulp bij Gecombineerde opgave

De Gecombineerde opgave 2015 is voor leden belangrijker dan die van voorgaande jaren. Ondernemers vragen er namelijk eenmalig nieuwe betaalrechten mee aan en het is daarmee zeer bepalend voor de inkomensondersteuning voor de komende jaren.

De Gecombineerde opgave is ook moeilijker dan voorgaande jaren. Perceelsregister en Gecombineerde opgave zijn voortaan apart, melden van het gebruik van een private overeenkomst, manier van mestaanwending, bedrijfsgebouwen uit de gemeentelijke basisadministratie: allemaal nieuwe elementen.
En de keuzes die u voorafgaand aan de Gecombineerde Opgave moet doen, zijn nieuw en belangrijk: hoe om te gaan met grondruil tussen actieve landbouwers, wat te doen met grond van particulieren, moet u gemeentegrond wel opgeven. En niet te vergeten: hoe kunt u het best voldoen aan de vergroeningseisen.
ZLTO adviseert haar leden goed voorbereid aan hun Gecombineerde opgave te beginnen. Laat u vooraf goed voorlichten door de medewerkers van het ZLTO GLB-team. U kunt ook de Gecombineerde opgave door hen laten verzorgen: op een zitdag op kantoor of bij u thuis. Of samen met anderen in een workshop zelf uw aangifte doen. Er is nog ruimte maar meldt u tijdig aan want: vol = vol.

‘Check-check-doublecheck’

Natuurlijk kunnen leden ook zelf, of hun eigen adviseur, de aangifte laten verzorgen. In dat geval kunnen ze de deskundigen van ZLTO vragen om een ‘double-check’, een laatste controle te doen. Dit vraagt niet veel tijd, dus u bespaart op kosten. Neem dit jaar geen risico’s met het invullen van uw Gecombineerde opgave en bel 073 - 217 33 22 (Den Bosch) of 0113 - 247 718 (Colijnsplaat) voor een afspraak.
De kosten voor het invullen van de Gecombineerde opgave op ZLTO-kantoor bedragen 195 euro (op basis van 1,5 uur, exclusief extra tijd), meedoen aan een workshop met eigen laptop kost 75 euro. Voor de controle op de Gecombineerde opgave berekenen wij een uurtarief van 125 euro. Alle bedragen zijn exclusief BTW.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer