Dynamiek bij LTO Seizoenarbeid

Karst leerde ik kennen als een inspirerende man die ruimte biedt om te groeien. En dat is gelukt. Al komt mijn lengte nog steeds niet boven de 1 meter 60 uit.

Medio 2009 kwam ik in dienst van LTO Seizoenarbeid, toen nog gevestigd op de Spoorlaan 350 in Tilburg. Ik begon als administratief medewerkster, al na een half jaar werd ik adviseur, in 2011 coördinator LTO Seizoenarbeid en in 2013 stelde Karst me aan als teamleider.
In een periode van 5 jaar is er toch heel wat gebeurd binnen ons kleine clubje.
De zorgverzekeringsactiviteiten, in het bijzonder voor arbeidsmigranten, groeide in één jaar tijd met maar liefst 46 procent. Op dit moment de core business van LTO Seizoenarbeid.
In 2011 kwam LTO Seizoenarbeid in zwaar weer terecht, vlak voor aanvang van het asperge- en aardbeienseizoen voltrok zich een rampsenario.
Minister Henk Kamp besloot geen tewerkstellingsvergunningen meer te verlenen voor Roemenen en Bulgaren. Een grote groep West-Brabantse kwekers kwam hierdoor in de problemen. LTO spande een rechtszaak aan tegen de staat. Er zou een gigantisch personeelstekort ontstaan.
In deze tijd hebben we als team ervaren wat voor passie ondernemers in de land- en tuinbouw hebben voor hun vak. We voerden gesprekken met boze en woedende ondernemers maar ook met zeer emotionele en verdrietige tuindersvrouwen. Het kostte sommige bedrijven de kop, maar de meeste vonden een tussenoplossing.
De grenzen gingen open in 2014 en toen konden deze West-Brabantse telers weer gebruik maken van hun vertrouwde groep Roemenen.
De jaren daarna hebben we een stevige organisatie neergezet en inmiddels zijn we een begrip in de land- en tuinbouw als het gaat om faciliteiten voor arbeidsmigranten. Met name de zorgverzekeringsactiviteiten spelen hierin een belangrijke rol. LTO Seizoenarbeid informeerde werkgevers en werknemers over het belang van een Nederlandse Zorgverzekering. Op dit moment sluiten jaarlijks ruim 27.000 buitenlandse arbeidsmigranten een zorgverzekering af via LTO Seizoenarbeid.
In 2010 kregen we een AFM-vergunning (Autoriteit Financiële Markten) en dook ik opnieuw de schoolbanken in waar ik de benodigde WFT-diploma’s (Wet Financieel Toezicht) behaalde.
In 2013 maakten we samen keuzes om enkele wijzigingen door te voeren. Keuzes die ervoor zorgden dat ik persoonlijk het randje van de afgrond opzocht, keuzes die ons beiden slapeloze nachten bezorgden.
Gelukkig heb jij opnieuw kunnen binden en verbinden! Een jaar uit mijn nog maar korte carrière om nooit meer te vergeten! Ook jij zult je laatste jaar als directeur LTO Bedrijven niet snel vergeten. Ik heb in deze tijd veel van je geleerd en je hebt me de ruimte gegeven om de juiste balans weer te vinden.
Karst, je hebt het besloten het roer om te gooien. Je krijgt tijd genoeg om meterslange heggen te knippen, telefoons uit vijvers te vissen en vooral te genieten van de dierbare dingen om je heen!
Ik wens je hierbij het allerbeste in een goede gezondheid!
Yvonne van de Ven

Zwaar weer

Stevige organisatie

AFM-vergunning

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer