Rotterdam wil door met Oranjebonnen

Gemeente Rotterdam moet geen extra kosten meer maken in de Oranjebonnen bij Hoek van Holland zonder dat een financiële dekking zeker is.

Rotterdam+wil+door+met+Oranjebonnen
© SP Rotterdam

Dat stelde de Rotterdamse gemeenteraad gisteren in een commissievergadering over het onderzoeksrapport 'Gemodder in Polder' van de Rekenkamer Rotterdam.

Door 'gemodder' met de financiën, de moeizame samenwerking tussen Rotterdam en andere organisaties en weinig bestuurlijke prioriteit is niets terechtgekomen van de omvorming van de Oranjebonnen bij Hoek van Holland.

Terecht

Het ziet ernaar uit dat de gemeenteraad de aanbevelingen van de Rekenkamer overneemt. Wethouder Joost Eerdmans vindt dat 'terecht'.

'We hebben hier lering uit getrokken en zullen geen fouten meer maken. We willen er een mooi recreatief gebied van maken zonder dat we als gemeente onze nek in de strop hangen.'

Een deel van de vergadering vond overigens achter gesloten deuren plaats. Hierbij kwam de grondexploitatie aan de orde. De bedragen die hiermee gemoeid zijn, mogen niet in de openbaarheid.

Gemodder

Inspreker en nog een van de twee resterende boeren in het plangebied Leen Vreugdenhil, hield een emotioneel betoog om zijn plan voor een zorgboerderij te overwegen. Eerdmans ziet daar geen heil in.

Vreugdenhil voert met zijn Stichting De Bonnen al jaren een verwoede strijd tegen de omvorming van de polder. 'Het gemodder in de polder gaat gewoon door.'

Boerenbelangen

Daarbij zullen de boerenbelangen volgens hem worden verkwanseld en ondergeschikt gemaakt aan de wens van een verbeterde recreatieve ontsluiting.

'De grootgrondbezitters zullen proberen verlost te raken van de laatste boer met een langdurig pachtcontract om uiteindelijk de grond voor een maximaal haalbare prijs te verkopen.'

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  23° / 10°
  5 %
 • Woensdag
  27° / 16°
  5 %
 • Donderdag
  26° / 15°
  55 %
Meer weer