Interesse digitale werkbon in Cumela-sector

Ruim 70 procent van de ondernemers in de Cumela-sector heeft interesse om met de digitale werkbon te gaan werken.

Interesse+digitale+werkbon+in+Cumela%2Dsector
© Nieuwe Oogst

Op dit moment heeft nog maar 5 procent van de ondernemers de digitale werkbon ingevoerd in de bedrijfsvoering. Van de groep die interesse heeft, is 95 procent bereid om hier binnen drie jaar in te gaan investeren.

Dat blijkt uit de internetenquête, uitgevoerd is door Joost Bierkens, student aan de CAH Vilentum in samenwerking met Cumela.

Kosten besparen

Het verwachtingsniveau bij Cumela-ondernemers ligt hoog. Zeker als er rekening mee wordt gehouden dat 50 procent van de ondervraagde Cumela-bedrijven de planning nog schriftelijk doet.

Ondernemers denken met digitale werkbonnen vooral kosten te kunnen besparen in het administratieve traject (56 procent), sneller te kunnen werken (34 procent) en kans op fouten terug te brengen (33 procent).

'Het is verheugend om te constateren dat onze ondernemers grote interesse hebben, maar er is een grote behoefte aan de uitwisseling van kennis en ervaringen', zegt Michiel Pouwels, directeur belangenbehartiging bij Cumela.

Inspiratiemiddag

Ondernemers in de Cumela-sector verwachten dat de implementatie van digitale werkbonnen eenvoudiger kan. Pouwels schat in dat ze er zelf de nodige tijd in oplossingen moeten steken.

Het invoeren van de digitale werkbon is daarom een belangrijk onderwerp van gesprek tijdens de Cumela Inspiratiemiddag Datacommunicatie op 21 april in Harderwijk.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer