Cumela: nieuwe test trekkerbumpers

Loonwerkersorganisatie Cumela in Nijkerk gaat een nieuwe test doen met het gebruik van trekkerbumpers in de praktijk. De test met vier modellen bumpers loopt tot medio 2015.

Cumela%3A+nieuwe+test+trekkerbumpers
© nieuwe oogst

De trekkerbumper moet de verkeersveiligheid te verbeteren. Tijdens AgroTechniek Holland in 2012 kreeg deze veiligheidsvoorziening de nodige aandacht.

In de periode 2012-2013 is bij elf bedrijven een test met de Peecon-bumper uitgevoerd.

Vier modellen

Naar aanleiding van deze proef zijn een aantal verbeterpunten doorgevoerd in vier nieuwe modellen. Deelnemende fabrikanten zijn AGRIbumper uit Rijssen, Alasco Poppink uit Reutum, Peeters Landbouwmachines uit Etten-Leur en Tractor Bumper uit Alphen in Noord-Brabant.

De Alasco-bumper is de enige die zonder fronthef direct aan het chassis is te koppelen. De Peecon-bumper en de Tractorbumper worden in de fronthef gedragen en zijn met extra frontgewichten uit te rusten.

De AGRIbumper is te bevestigen aan het frame van de fronthef. De heflatten blijven vrij voor het aankoppelen van een werktuig.

Praktijktest

Acht loonbedrijven in Oost- en West-Nederland gaan deze tot in de loop van volgend jaar op praktische bruikbaarheid testen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  14° / 6°
  10 %
 • Maandag
  10° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  50 %
Meer weer