LTO%3A+Irenebrug+open+of+goed+alternatief
Nieuws
© Cumela Nederland

LTO: Irenebrug open of goed alternatief

Gemeente Uithoorn moet nog geen besluit nemen over de afsluiting van de Prinses Irenebrug, voordat er een goede alternatieve route voor het landbouwverkeer is geregeld.

Dat stellen de LTO Noord-afdelingen Gooi, Vecht & Amstelstreek en Noord West Utrecht in een zienswijze aan het gemeentebestuur van Uithoorn.

De brug moet worden afgesloten vanwege de omlegging van de provinciale weg N201 en bouwwerkzaamheden in het centrum.

Onaanvaardbaar

De LTO Noord-afdelingen vinden dat de gemeente geen rekening houdt met het landbouwverkeer. Maandelijks zijn er zo’n 450 tot 1.250 voertuigbewegingen, afhankelijk van de periode in het jaar.

Het alternatief dat Uithoorn biedt, omrijden via Vrouwenakker, is voor LTO Noord onaanvaardbaar. ‘Het gebruikmaken van deze route betekent een extra reistijd van 20 tot 25 minuten per enkele voertuigbeweging en dus forse economische schade voor de ondernemer.’

Oplossingen

De LTO Noord-afdelingen hebben samen met Cumela eerder oplossingen aangedragen, maar ook die blijken niet haalbaar. Gebruikmaken van de N201 is niet mogelijk vanwege het snelheidsverschil met het gangbare verkeer. Voor het aanpassen van de busbrug is geen geld.

LTO Noord roept in de zienswijze gemeente Uithoorn op geen besluit te nemen om de Irenebrug af te sluiten voordat er een oplossing voor het landbouwverkeer is.

‘Het ontbreken van een economisch aanvaardbare alternatieve route(s) rechtvaardigt naar onze mening het openhouden van de bestaande route over de Prinses Irenebrug’, concludeert LTO Noord.

Cumela

Ook Cumela wil dat de Prinses Irenebrug bij Uithoorn open blijft voor landbouwverkeer. Zij heeft haar standpunt over de positie van het landbouwverkeer eerder al aangegeven in een brief aan de provinciebesturen van Noord-Holland en Utrecht, en aan de colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Uithoorn en De Ronde Venen.

Weer

 • Woensdag
  9° / -2°
  30 %
 • Donderdag
  10° / -2°
  10 %
 • Vrijdag
  12° / 0°
  10 %
Meer weer