Termijnmarkt zakt weer naar dieptepunt

De notering van het aprilcontract voor fritesaardappelen op de termijnmarkt zakte vorige week naar 3,20 euro per 100 kilo.

Termijnmarkt+zakt+weer+naar+dieptepunt
© Nieuwe Oogst

De Vries & Westermann meldt dat dit vrijwel het laagste punt is van dit seizoen. Aan het begin van de week was de notering nog 3,70 euro.

De vraag op de markt is beperkt onder meer omdat het nieuwe aardappelseizoen nu toch van start lijkt te gaan. Verder blijkt in België uit cijfers van PCA dat daar nog veel aardappelen op voorraad liggen.

Weinig bewegingen

Eurex verlaagde de cashsettlement van 3,20 naar 3 euro per 100 kilo. De laatste handelsdag op het aprilcontract 2015 is op donderdag 23 april.

De beursnoteringen in Frankrijk en België bleven afgelopen week onveranderd en de effectieve markt laat weinig bewegingen zien, aldus De Vries en Westermann in de wekelijks aardappelen update.

Junicontract

Bij het begin van deze week stond de notering van het junicontract voor fritesaardappelen op 4,40 euro per 100 kilo. Voor de aardappelen van de nieuwe oogst geleverd in april 2016 is de termijnnotering 14,20 euro.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
Meer weer